Varhaiskasvatuksen sijaispalvelu

Tuusulan kunnan päiväkodeissa työskentelee noin 300 alan ammattilaista. Tarvitsemme jatkuvasti luotettavia sijaisia, jotka ovat valmiita keikkatyöhön. Sijaispalvelun avulla pyrimme takaamaan lapsille turvallisen arjen myös henkilövajaustilanteissa.

Jos pidät muuttuvista tilanteista ja työstä lasten parissa sekä haluat tutustua uusiin ihmisiin, voi keikkatyö olla sinulle sopiva vaihtoehto. Olemme ensisijaisesti kiinnostuneita henkilöistä, joilla on pätevyys alalle tai opinnot käynnissä. Joissakin tilanteissa myös henkilöt, joilla ei ole muodollista kelpoisuutta, mutta ovat soveltuvia tehtävään, voivat tulla kyseeseen. 

Miten pääsen sijaispalveluun?

Jätä hakemus ja ansioluettelo. Työhaastatteluun valituille lähetämme kutsun sähköpostitse. Haastattelut toteutetaan ryhmähaastatteluna ja niitä on noin kerran kuukaudessa elo-maaliskuun aikana. Haastatteluun osallistuvan tulee esittää rikosrekisteriote. Tilaa ote Oikeusrekisterikeskuksesta sen jälkeen, kun olet saanut kutsun haastatteluun, mikäli sinulla ei ole voimassa olevaa otetta (alle 6 kk).  Alle kouluikäisten lasten kanssa työskentelevien valittujen henkilöiden hengityselinten tuberkuloosia koskeva selvitys tarkastetaan (tartuntatautilaki § 55). 

Miten sijaispalvelu toimii?

Sijaispalveluun hyväksytty saa käyttöön sähköisen kalenterin, jota päivittämällä on mahdollista saada työtarjouksia juuri niille päiville ja kellonajoille, jolloin työskentely on itselle mahdollista. Työtarjoukset tulevat tekstiviestinä ja ne vastaanotetaan vastaamalla tekstiviestiin. Suuri osa sijaisuuksista on lyhyitä 1-3 päivän pituisia ja tieto niistä tulee edellisenä päivänä. Sijaistarpeemme on vähäinen touko-elokuun aikana. Ajoittain lyhyistä sijaisuuksista tulee viikkojen tai jopa kuukausien mittaisia. 

Palkkaus

Alle 13 päivän sijaisuuksista maksetaan kunnan palkkataulukon mukaista tuntipalkkaa sekä lomakorvaukset. Pidemmistä sijaisuuksista maksetaan taulukon mukaista kuukausipalkkaa. Työsopimus sijaisuudesta tehdään yksikön esihenkilön kanssa.

Päivähoidon sijaispalvelusta vastaa varhaiskasvatusyksikön johtaja Anita Tanttu (p. 040 314 4483, etunimi.sukunimi@tuusula.fi).

 

Tuusulan varhaiskasvatuspalvelut

Jaa ilmoitus